«Будаўніцтва скончанае. Дзякуй за цярпенне». 07.11.2013 1

Сёння 95 год са дня нараджэння аднаго з самых вялікіх людзей 20-га стагоддзя, знакамітага евангеліста Білі Грэма. 

 

Гэты чалавек, мала вядомы ў нас, наймацнейшым чынам паўплываў на аблічча Злучаных Штатаў Амерыкі і ўсяго свету. 
На працягу ўсяго жыцця ён звяртаецца да людзей з простым, але жыццёва неабходным пасланнем: «голас таго, хто кліча ў пустыні, падрыхтуйце шлях Госпаду, простымі зрабеце сьцежкі Яму» (Мацвея 3:3). 
Праз Білі Грэма Госпад паўплываў на мільёны людзей — ад звычайных працоўных да прэзідэнтаў звышдзяржаў.

На гэтым відэа выступ 80-гадовага Білі Грэма на знакамітай канферэнцыі TED у 1998 годзе.

 
Загрузка плеера
 

Кажуць, што на сціплай магільнай пліце жанчыны, якую праз вядомасць мужа называлі проста «жонка Білі Грэма», напісаныя словы: «Будаўніцтва скончанае. Дзякуй за цярпенне». 
Рут Грэм абрала іх сама за некалькі гадоў да смерці. 
Словы гэтыя пайшлі ад дарожнага знака, які яна аднойчы ўбачыла. 
Знак вітаў вандроўнікаў добрай навіной: іх доўгае чаканне і цярплівасць нарэшце ўзнагароджаныя. 
Рут сказала тады: «Што за дзівосная выява хрысціянскага жыцця — будаўнічыя працы, якія ідуць усё жыццё, пакуль мы не пойдзем да Госпада. Хачу, каб гэты надпіс быў маёй эпітафіяй». Так і адбылося. 

Сапраўды, збаўленне пачынаецца з моманту рашэння, пакаяння, але гэтым ня сканчваецца, калі яно сапраўднае. Каб выратаваць нас, Бог павінен змяняць нас, і гэта патрабуе ўсяго жыцця. Рут Грэтэм ведала гэта. Гэткая трансфармацыя, станаўленне, адначасова і падзея, і падарожжа. 
Клайв Л'юіс пісаў: «Богу лёгка дагадзіць, але цяжка задаволіць». Гэта значыць, што Госпад любіць нас такімі, якія мы ёсць. Але менавіта таму, што Ён любіць нас, Ён не можа пакінуць нас такімі, якія мы ёсць; Ён будзе фармаваць нас у вобраз Яго Сына, Хто ёсць адначасова і нашай крыніцай, і прызначэннем. 
Вось чаму Ён так бясконца цярплівы да нас; Ён мае ўсё нашае жыццё, каб скончыць будаўніцтва. 



Падумайце пра гэта сёння. Добрага дня!

Почобут и Свердлов как диалог общества и власти. 22.06.2012 1

Вот говорят, что власти не идут на контакт с обществом. И мы были вынуждены гадать: применят амнистию к политзаключенным, или нет; есть ли смысл участвовать в выборах, или нет. Много вопросов, и никаких сигналов от властей. Но! СМИ всегда использовались как инструмент общения власти с обществом и общества с властью. И последние два дня были необычайно эффективным использованием этого инструмента. Арест журналистов, вчерашний Анджея Почобута (до 5 лет), и сегодняшний Павла Свердлова (15 суток) это замечательный, ясный и остроумный сигнал от властей для всех нас. Теперь внимательный читатель и сам сможет ответить на все интересовавшие его вопросы, например: - как власть собирается взаимодействовать с гражданским обществом и независимыми СМИ; - в какую сторону изменится количество политзаключенных; и наконец,      - где нас всех власть видала и что она на нас клала. Надеюсь, это поможет.

честь Бастрыкина и Честь Пшибыла 14.06.2012 3

Главная новость последних дней: глава Следственного Комитета России Александр Бастрыкин насильно вывез в лес и угрожал убийством  шеф-редактору «Новой газеты» Сергею Соколову. Таким образом Бастрыкин вступился за свою честь. Дело в том, что Соколов написал статью «10 тысяч с небольшим рублей за одну жизнь — это прейскурант государства». В этой статье Соколов утверждал, что мягкий приговор Цеповязу свидетельствует о сговоре следствия и банды «цапков». В отношении самого Бастрыкина замглавреда употребил эпитет «гомеричный», а также использовал словосочетание «раздувал щеки». И чтобы защититься от обвинений в связях с бандитами глава Следственного Комитета не нашел ничего лучше бандитского метода — вывоза в лес с последующими угрозами жизни. Многие беларусы, конечно, вспомнят тут историю Дмитрия Завадского. По распространенному мнению приказ о похищении и убийстве Дмитрия отдал генеральный прокурор Беларуси Виктор Шейман. Мне же вспомнился другой случай защиты чести офицера. Недавно Польская военная прокуратура вынуждена была отвечать на обвинения в попытке незаконного просмотра смс-сообщений журналистов. Отвечавший на эти атаки сотрудник прокуратуры Миколай Пшибыл заявил, что будет «до конца защищать честь офицерского мундира перед любыми обвинениями» и попросил журналистов сделать короткий перерыв, чтобы проветрить помещение. Когда журналисты вышли, в его кабинете раздался выстрел — полковник пустил пулю себе в голову. Я не буду оценивать правильность поступка польского офицера. Но. И Бастрыкин, и Пшибыл защищали честь. Оба с применением оружия. Разница только в том, что Пшибыл защищал честь офицера. Бастрыкин же — честь бандита.
Загрузка плеера
Читать другие новости